Arkkitehtitoimisto Marjut Kauppinen oy

SUOMENNIEMENTIE 3

Talo Suomeniementie 3, Helsinki, suunnittelu 2011-12, valmistunut 2013

Suunnittelun lähtökohtina olivat nelihenkisen perheen asumistoiveet ja vanha puutarhatontti omaleimaisen pientaloalueen keskellä. Tontilla oli puurakenteinen rintamamiestalo ja suuri piharakennus, joka oli maalattu punamullalla.

Rakennuksen julkinen puoli muodostuu erilaisten toisiinsa lomittuvien tilojen sarjasta: sisääntulon pikkupiazza autokatoksen ja päärakennuksen välissä, eteishalli, olohuone ja olohuoneesta pihalle avautuva intiimi näkymä.

Rakennus on betonirakenteinen ja katto on konesaumattua peltiä. Asuintilaa on noin 220 m2.

Valokuvat työmaavaiheen loppusuoralta, Mikaela Grönholm.


MUSEOKATU 32

Huoneiston peruskorjaus ja sisustus, Etu-Töölö, Helsinki, 2012

Kantakaupunkikerrostalossa sijaitsevan huoneiston kylpyhuoneet ja keittiö uudistettiin perusteellisesti ja asuinhuoneiden pintamateriaalit uusittiin vuonna 2012. Alkuperäinen pohjaratkaisu vuodelta 1924 sopi asukkaiden tarpeisiin ja vain yksi uusi väliseinä rakennettiin.

Huoneissa lattiat ovat linoleumia, seinät on tapetoitu, tapetoimattomat seinäpinnat ja katto ovat valkoisia. Muissa huoneissa paitsi keittiössä, kylpyhuoneissa, eteisissä ja olohuoneessa valaistus perustuu kosketinkiskojärjestelmään. Eteishallin kattorakenne, ohjattava valaistus, keittiön kalusteet ja valaistus ovat huoneistoon räätälöityjä.

Rakennustyöstä vastasi Oy Man-Berg Ab, Jonathan Östman.


AS.OY MUSEOKATU 30

Etu-Töölössä Helsingissä sijaitseva kerrostalossa toteutettiin rakennuksen valmistumisen (1924) jälkeen suurimmat muutokset vuosina 2013 -14 linjasaneerauksen, hissien uusimisen, kellarin uudistamisen ja ullakkorakentamisen yhteydessä.

Arkkitehtitoimisto Marjut Kauppinen Oy vastasi linjasaneeraukseen, kellari- ja pihatalomuutoksien arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehti Kimmo Friman suunnitteli uudet ullakkoasunnot.


VIIDENRAJANTIE

Pieni puurakenteinen omakotitalo sijaitsee Helsingissä alueella, joka on asemakaavassa suojeltu. Tontilla oli käyttämätöntä rakennusoikeutta, jonka tontin uusi omistaja halusi sijoittaa vanhan rakennuksen yhteyteen laajennettavaan osaan.

Laajennus on suunniteltu vuonna 2012.


KARAMALMENS SKOLA - MELUAITA

Espoo, 2011

Espoon Karamalmissa sijaitseva ruotsinkielinen koulun peruskorjauksen yhteydessä kaupunki totesi tarpeen rajata koululaisten piha-alueen viereisen katualueen suuntaan. Meluaita on suunniteltu koulukiinteistöjen suunnittelusta vastanneen arkkitehti Minna Lukanderin (Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli) kanssa yhteistyössä.

Meluaitarakenne porrastuu maaston ja tontin reunamuodon mukaisesti. Aidan pihan puoleinen julkisivu on rimoitettu samalla periaatteella kuin piha-alueelle rakennetut puuverhoillut piharakennukset. Julkisivu kadun suuntaan muodostuu kahdella tavalla käsitellyistä sementtikuitulevyistä. Hiekankeltainen pinta heijastelee valoa pehmeästi. Aidan porrastuskohdista on mahdollista nähdä pihalta kadulle.

Olen laatinut suunnitelman vuonna 2010 työskennellessäni Sito Oy:n palveluksessa.

Töölöntorinkatu 9, 00260 Helsinki | +358 40 7025895 marjut.kauppinen@ark-kauppinen.fi | Lightbox Purecss